Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Podyplomowych Studiów w zakresie Poradnictwa Dietetycznego. Pracuje w Zakładzie Żywienia Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie.

Specjalizuje się w problematyce związanej z żywieniem:

  • dzieci w wieku około 1 roku życia, poniemowlęcym, przedszkolnym i szkolnym oraz nastolatków z nadmiarem i niedoborem masy ciała, zaparciami oraz wymagających stosowania diet eliminacyjnych,
  • osób dorosłych z chorobami dietozależnymi (nadmiar masy ciała, cukrzyca typu 2, insulinooporność, hipercholesterolemia), z problemami gastrycznymi (np. zgaga, refluks) i zaburzeniami hormonalnymi,
  • kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Prowadzi wykłady z zakresu żywienia kobiet w okresie ciąży i laktacji w ramach kursów Szkoły Rodzenia prowadzonej w Instytucie Matki i Dziecka. Jest autorką i współautorką publikacji naukowych i popularnonaukowych poświęconych tematyce żywieniowej. Współpracuje jako ekspert w programach edukacyjnych dotyczących zasad prawidłowego żywienia.